Tuesday, September 16, 2014

Baju Online (preloved) Untuk Dijual

Seperti yang dijanjikan aku nak paparkan beberapa pakaian yang aku nak jual(kalau lupa buka semula link ni jualan-barang-online)..baju-baju ni adalah original tetapi terpakai la but jenis yang preloved ok...so apa tunggu lagi kan? so kalau ada sesiapa yang berminat boleh hubungi aku melalui sms or whatapps di talian 017-2425096 (fadzly)...saya sedia menjual...hehehe

FLANNEL SHIRT-H&M SAIZ S

T-SHIRT - GAP SIZE S

FLANNEL SHIRT-H&M SIZE S

T-SHIRT - UNIQLO SIZE M

Saturday, September 13, 2014

Jualan Barang Online

Ok chek nak habaq mai ni yang chek pun nak lancarkan jualan online untuk barangan chek...hehehe...since ramai yang suka jual barangan online so aku pun antara yang taknak tertinggal sama tapi apa barang yang aku nak jual online ni? kalau nak tau barangannyer...tunggu...hehehe...oklah aku bagitau yang aku nak lancarkan jualan pakaian-pakaian terpakai sebab aku rasa banyak sangat dah baju-baju aku yang boleh dikongsikan bersama anda semua diluar, harga nyer pulak murah je maybe antara rm15-rm30 sehelai sahaja.....hehehe...macam retis lak aku...pepepun nanti aku akan uploadkan apa barang yang akan aku jual online tu di blog ini...ok bye

Tuesday, September 09, 2014

Panduan Melancong Secara Berseorangan @Lone Ranger

Hi semua, ok hari ni aku nak bagi tips untuk melancong secara sendirian atau nama omputihnya lone ranger di mana pada masa sekarang agak ramai jugak la yang kalau pergi melancong tu secara sendirian kerana bagi mereka agak bebas dan mudah untuk ke mana-mana tanpa perlu pening kepala nak fikirkan pendapat masing-masing. Kalau korang semua nak tahu aku mula-mula melancong ke luar negara adalah secara sendirian tanpa ditemani oleh rakan aku dan ianya satu pengalaman yang amat bermakna sekali kerana dengan melancong sendirian tanpa teman kita akan lebih berdikari dan mempunyai sifat lebih bertanggungjawab namun ianya juga agak merbahaya bagi mereka yang tidak bersedia lebih awal atau kaum wanita. Untuk pergi melancong secara berseorangan ini, amat dinasihat agar merancang terlebih dahulu destinasi-destinasi yang akan dituju secara kasar supaya mempunyai gambaran jelas tentang misi melancong sebab melancong bersendirian ni.agak mencabar sedikit pengalamannya tapi sangat menarik.
Untuk menjadikan pengalaman melancong bersendirian lebih best tu aku suggest agar memahami dengan lebih dekat tempat yang kota tujui supaya kita tahu ke mana dan apa yang perlu dilakukan semasa melancong.Dinasihatkan juga supaya menyimpan nombor-nombor telefon penting seperti nombor kecemasan dan nombor kedutaan malaysia di tempat kita melancong kerana jika berlaku apa-apa at least ada nombor yang boleh dihubungi. Selain itu, tips untuk melancong secara bersendirian ni adalah kota bertindak atau bergaya seperti rakyat tempatan kerana if ini memudahkan kita untuk berinteraksi dengan penduduk tempatan.
Tempat tinggal yang sesuai jika melancong bersendirian ini adalah seperti hostel atau hotel bajet kerana lebih murah dan mudah dan lebih baik menyewa di hostel kerana jika menginap di hostel maybe kita akan mendapat lebih ramai kenalan dari negara atau tempat lain kerana kebanyakkan lone ranger tourist ni lebih suka menginap di hostel. Barang-barang yang peelu dibawa pula tidak pwrlu terlalu banyak dan lebih baik membawa backpack sahaja untuk pergi melancong. Disebabkan melancong sendirian ni kadang-kadang boleh menarik perhatian penjenayah maybe disebabkan as lone ranger kita dianggap fragile so dinasihatkn agar lebih berhati-hati dan bergaul dengan penduduk tempatan agar tidk kekok dan berasa lebih selamat.